Симеон Дянков: Най-важна е работата по бюджета за 2010 година ..



Равда. Най-важна е работата по бюджета за 2010 година. Днес са завършили срещите между министерство на финансите и различните министерства и по-късно тази вечер ще проведа среща с премиера Бойко Борисов, за да представя промените в бюджет 2010, които предлагаме. Това каза пред журналисти финансовият министър Симеон Дянков, предаде репортер на Агенция „Фокус”. 

Според Дянков, лекарите се оплакват постоянно, а когато се каже за реформа, те казват: нека да изчакаме, нека да говорим. „Така реформа не става. Всички знаят проблемите, но решение няма. Аз искам до края на година Законът за здравното осигуряване да влезе. Другият закон, който искам да бъде решен, е за броя и типа на здравните заведения, така че здравната реформа не само да си я говорим, но и да стане”, каза още финансовият министър. „Българското здравеопазване е 20 години в период на криза.
Фирми навсякъде в целия свят фалират. Аз не се притеснявам, че някои от сегашните здравни фондове няма да успеят, но по-добрите ще успеят. Да се прави само частична реформа- това ще помогне донякъде, но няма да премахне неефективността в здравната система, заради здравните заведения. Двете реформи вървят заедно”, каза още той. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.