Цветанов: Преди век България е била по-независима..


"Преди 100 години България е била по-независима, отколкото е сега", каза вицепремиерът Цветан Цветанов по време на празненствата по повод на 101-годишнината от обявяването на Независимостта на България.

"Няма как да не бъдем зависими, когато светът се среща с предизвикателства, пред които се изправя цялото човечество", посочи вицепремиерът.

Според него, за да не изпадне България в енергийна зависимост, правителството прави всичко възможно да следва политиката на ЕС в тази област, на базата на задълбочен анализ преди вземането на всяко решение.

"До средата на октомври работна група ще трябва да изработи виждането на страната за солидарно участие на доброволен принцип за приемането на бежанци", каза още той.

Вътрешният министър заяви, че България все още няма единна политика и се нуждае от открити дебати по въпросите за политиката на бежанците.

Цветанов посочи за пример Германия, която е приела 2500 иракчани от Сирия.

Той заяви още, че продължават проверките на всички областни управления на МВР в страната. Министър Цветанов съобщи, че ще се срещне с целия ръководен състав на дирекциите, като за него е важно разговорите да бъдат лице в лице, и да чуе реалните проблеми на полицаите.

Цветанов каза още, че се е запознал с подписката на новия полицейски синдикат, като уточни че в новия законопроект за ведомството, който е внесен в НС, изцяло е развита дейността на синдикатите в системата и няма пречка полицаите да членуват и да изразяват мнението в подобни структури.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.