Лесно вземаме, трудно връщаме

СНИМКА МОНИТОР

Банкоматът стана опиум за народа, винаги лесно пуска пари.

Една трета от длъжниците у нас се крият в миша дупка и не си плащат борчовете. И това не учудва дори кредиторите.

В някои краища на България е станало масов спорт наши съграждани с по-тъмен цвят на кожата да завличат мобилни оператори. При подписване на договора те се обличат с по-сносни дрехи, като често една фамилия ползва един и същи костюм.

Нищо ново под слънцето. Не бива да забравяме, че още дълго време ще си носим последствията от това, че сме били в Отоманската, а не в Австро-унгарската империя. Всеки с късмета си, но вековете на чуждо "присъствие" са се отразили доста негативно на манталитета ни.

В последните години и у нас банките почнаха да дават по-лесно заеми, а с кредитните карти взехме да ставаме като ония, дето половин век искахме да ги стигнем, демек американците. Сега обаче и нас кризата ни удари по-силно и борчлиите на банките и на разните там монополисти съвсем я втасахме. Не че през последните 20 години повечето от нас не живееха кризисно.

Един брадат класик на идеологията, с която ни мътеха главите допреди 2 десетилетия, написал, че битието определя съзнанието. Така де - празен джоб трудно плаща борчове. Друг е въпросът, че пари по-лесно се харчат и много трудно се връщат. Колкото и разните реклами да ни убеждават в обратното. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.