Юзеиров: Искаме държавата да признае, че има малцинства в България ..


Искаме държавата да признае, че има малцинства в България, трябва да бъдем представени по юридически начин, т.е. промяна в Конституцията. Нашият страх е, че ни мачка държавната система и конституцията. Това заяви председателят на "Мюсюлманския демократичен съюз" Али Юзеиров в предаването "Неделя 150" на БНР, цитиран от "КРОСС".

„Искаме да обединим общността и държавата да каже: „Да, има такива малцинства", каза Юзеиров. Ние искаме да направим сдружение на личности, приели моралните и етични норми на исляма", допълни лидерът. Според него, след като в България има християндемократическа партия, е нормално да има и мюсюлман-демократическа. Юзеиров отрече съюза да има взаимоотношения с ДПС „освен едно познанство".

По думите му, не става въпрос за дублиране на функции на партии, а за право на избор. Председателят на съюза отрече да съществува напрежение в с. Славяново и уточни, че мюсюлманите в село Славяново са 1/3 от населението. Юзеиров съобщи, че започва събиране на подписи за учредяване на партия.

До момента са събрани 2800 подписа от цялата страна. Той обясни, че ако Мюсюлманския демократичен съюз не бъде регистриран в България, ще търсят подкрепа в Европа. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.