Татяна Дончева: Аз съм лидерът за БСП, Станишев е смешен..


Татяна Дончева е готова да смени Сергей Станишев от лидерския пост в БСП. След като дълго време името й бе спрягано за конкуренция на партийния бос, а тя опровергаваше повече или по-малко усърдно, днес устата ексдепутатка най-сетне призна, че е готова да застане на върха на социалистическата партия. Нужна е пълна промяна на властта, само аз мога да пробия “Берлинската стена на общественото недоверие към червената идея”, заяви пред телевизия PRO.BG Дончева.

“Аз мога да водя армия от хора, които желаят победата. Ако тези хора не желаят победата, а просто да си живеят на “Позитано” 20, нямам място там”, не крие амбициите си бившата народна представителка. Според нея кандидатурата й няма разумна алтернатива.

Дончева не се задоволи само да оповести амбициите си, а отново нападна и подложи на унищожителен сарказъм конкурента си. Сегашният лидер на БСП Сергей Станишев не е управлявал решително и твърдо, категорична бе тя. “Станишев е безпомощно момче, разберете! Неслучайно във всички вестници е нарисуван като мишка”, захапа го тревненската фурия.

Днес, няколко месеца след изборите, в новата си адвокатска кантора, тя съжалява, че е закъсняла с предупреждението си, когато преди време повдигна темата за начина, по който се вземат управленски решения в БСП, по който се подреждат листите и за влиянието на съветниците на Станишев.

“БСП беше много зависима от интереси на спонсори и на олигарси, към които беше поела ангажименти, които са в България и които са и в сегашното правителство. То не показва, че може да се освободи от тях”, не пести критики към партията си Дончева. Според нея стратегическото партньорство с ДПС е родило обвързаност и с техните бизнес ангажименти. Така се е създало впечатлението, че столетницата обслужва интересите дори и на тежката олигархия.

Ексдепутатката не пести критики и към новите управляващи. До няколко месеца парламентът ще зацикли, прогнозира тя, сега само се правели опита да се създаде впечатление, че се насажда ред и дисциплина. “Мисля, че тази казарма, която са въвели в парламента, също ще ги блокира. Общо взето накрая ще изведем една голяма поука - всяка жаба би трябвало да си знае гьола, даже и оная, която в момента народа е харесал за Императрица”, обяви в скандалното си интервю Дончева.

В средата на май т.г. насред партиен пленум, на който се решаваше как ще изглежда червената листа за европейските избори, Дончева, обидена на ръководството, че не е включена до трето място в нея, обяви, че напуска политиката и се отказва от участие в националните избори.

“Не е проблемът нито, че съм била назад в листата за Европарламента, нито че съм извадена в последния момент. Аз съм участвала в много битки на партията и част от тях са били изключително тежки и считани за обречени. Но има принципни въпроси. Принципен въпрос е начинът, по който в БСП се определя кой какъв става и по какви критерии се случва това”, заяви Дончева на 13 май. Според нея това се правело от изключително тесен кръг лица, които много често дори нямат легитимни функции. Попитана кои са тези лица, тя отговори: “Председателят, съветниците и кабинета му, тесен кръг от Изпълнителното бюро”. Месеци преди края на управленския мандат на БСП, Дончева бе недоволна, че темата за управлението и резултатите от него е забранена тема в партията и се замъглява с PR-акции.

Наричана “Поразяващата уста” не само от своите съпартийци, но и от опонентите си, родената в Трявна госпожица, адвокатка и любител-цигуларка никога не е премълчавала мнението си и не се е интересувала дали ще си навлече неприятности с волнодумството си. Незабравима остава размяната на реплики между нея и колегата й-съпартиец Румен Петков. “Тишината в спалнята ражда безумия”, изцепи се той по повод на нейните изцепки и критики към него като министър на вътрешните работи.

“Който е трябвало да бъде в спалнята ми, е бил, който не е трябвало - не е бил”, отвърна му Дончева в интервю за сп. “Макс”. “Мразя да ми приписват грозни и глупави любовници”, отсече тя по повод слуха, че причина за разногласията им е разваляне на стара дружба помежду им.


......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.