Борисов: С воплите на Станишев можем само да се забавляваме ..

bgnes.com

Борисов: С воплите на Станишев можем само да се забавляваме

Това, че онези хора са си позволявали да разследват политици си е за тяхна сметка, заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на кореспондента на БГНЕС в Пловдив ще разпоредили ли проверка на ДАНС във връзка с това, че Цветан Цветанов е бил проверяван от службата.
Борисов заяви още: „Това дали мен са ме разследвали или не, просто не ме интересува, аз съм бил кмет и те могат да си намерят оправдание, но Цветанов беше 100% политически лидер, председател на партия и те нямат право да се занимават с политици. Ще оставя всичко на тяхната съвест. С воплите на Станишев можем само да се забавляваме“. По думите му и други сегашни министри са били проверявани по нареждане на бившото ръководство на службите. Премиерът коментира така изказването на лидера на ДСБ Иван Костов, че ще стане гарант на европейско управление и че управляващите се плъзгат по медийни изяви, а не доказват с документи какво е ставало в тройната коалиция: „Единственото, което знам е, че ДСБ са обявили, че ще подкрепят нашия кандидат за кмет на София, за което им благодаря. Това означава, че нашето управление е много добро и ако разследвания е имало и се е стигнало до съд и има задържани или осъдени, това е благодарение на нашите проверки“, каза Борисов и даде за пример „Топлофикация“ - София. „Вече има повдигнати обвинения към министър от предишното управление“, каза още Борисов и добави, че това е работа на прокуратурата, а те са дали сведения за над 50 проверки, които ще издържат пред прокуратурата и съда. „Оттук нататък, надявам се Костов един ден да бъде оценен така, както в момента нас са ни оценили. Ако антикризисния план не беше в сила, нямаше да го има доверието от Брюксел, нямаше да се размразяват фондове и да се дават пари“, отговори премиерът на журналистически въпрос, действа ли добре антикризисния план. „Иван Костов ме поздрави за това, че сложихме мораториум върху използването на царските гори“, каза премиерът. Той добави още, че другата седмица на сметката на община Пловдив ще бъдат преведени първите 800 000 лева за почистването на коритото на река Марица. БГНЕС припомня, чуе договорката е направена между Софийска и Пловдивска община заради приемането на столичния боклук в Цалапица. Премиерът и пловдивският кмет Славчо Атанасов са говорили по въпроса да се осигурят обещаните плащания, въпреки дефицита на бюджета. Ще помагаме на Пловдив много, каза премиерът. Той беше в Пловдив заедно с министрите Божидар Димитров и Вежди Рашидов, които донесоха частица от Светия кръст Господен и го дариха на Митроплит Николай. Присъстваха 300 свещеници от Пловдивската епархия и около 200 миряни. /БГНЕС

Пловдив / България

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.