Старата песен на нов глас. БСП и ДПС гласуват с чужди карти..


Провинилите се: двамата Руменовци, Миков и Касим Дал

Ново гласуване с чужди карти бе констатирано в пленарната зала, съобщи председателстващият заседанието на парламента Лъчезар Иванов.

По думите му с картите на четирима народни представители – трима от "Коалиция за България" и един от ДПС, е гласувано, докато те не са били в пленарната зала.

Това е станало при приемането на годишния доклад на Държавната комисия по сигурността на информацията.

“Проверката установи, че от "Коалиция за България" е гласувано "за" с картите на Михаил Миков, Румен Петков и Румен Овчаров, а от ДПС – с картата на Касим Дал”, уточни Иванов.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов призова ръководството на парламента да използва правата си и да накаже провинилите се с глоба от 200 лева.

Dnes.bg припомня, че преди по-малко от 10 дни 11 депутати от “Коалиция за България” гласуваха с картите на свои колеги.

Малко след случката председателят на парламента Цецка Цачева обяви:

“Депутатите, които са гласували с чужди карти, са изпитали чувство на срам от това, което са направили”.

Депутат или съветник, гласувал повече от три пъти с чужда карта, да се наказва със затвор от 3 до 6 години, поиска от своя страна лидерът на РЗС Яне Янев.

Той допълни, че в началото на следващата седмица ще внесе в парламента предложения за поправки в Наказателния и в Наказателнопроцесуалния кодекс.


......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.