Данъчни нарушения във всички отбори от А ПФГ...


Във всички отбори от А професионална футболна група са открити данъчни нарушения на обща стойност 8 млн. лева. Това съобщи директорът на Национална агенция по приходите Красимир Стефанов след среща със заместник-главния прокурор Бойко Найденов и шефа на парламентарната комисия за борба с корупцията Яне Янев.

Едни от най–големите длъжници на хазната са двата български тима Левски и ЦСКА, които участват в европейските футболни турнири, потвърди Янев.

Нарушенията, които данъчните са открили, са направени и от футболистите, и от футболните клубове. Данъчните се натъкнали на договори, според които играчите получават и се осигуряват на заплати от 200 до 500 лева. В същото време обаче са намерени анекси, в които се виждат реалните възнаграждения - някои по 12 000 долара.
В 8 клуба са най–големите данъчни нарушения.

Красимир Стефанов – изпълнителен директор на НАП: "Имаме един отбор с над 2 млн лева, три отбора над 1 млн., един с над 500 000 лева и четири с над 100 000 лева.

Според Яни Янев досега тези нарушения се прикривани, защото е имало политически чадър. Голяма част от футболните клубове работят с черни каси и част от президентите им ги използват за пране на мръсни пари, допълни още Янев, след като се запозна доклада на НАП. Проверката обхваща периода от 2005 година досега. Предстои да бъдат проверени и разпитани собствениците на клубовете-длъжници и футболистите, укривали реалните си доходи. Ще се проверява дали стандартът им на живот и имуществото им отговарят на доходите, които са декларирали.

http://infocenter.bnt.bg/

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.