Избираме само от един за “Евровизия”

hotnews.bg

Нов регламент за национален избор на песен и изпълнител за конкурса "Евровизия" е приет от Българската национална телевизия, съобщиха вчера от медията. Той е бил утвърден след анализ на натрупания 5-годишен опит и на практиките в другите европейски страни.

Основната новост в регламента е в избора на изпълнител. БНТ още тази година ще проведе широко допитване до 51 наши музикални специалисти, институции и престижни медии (сред които и в. "Труд"). Така за участие ще бъде одобрен само един изпълнител (дует или група).

На по-късен етап той ще изпълни наживо под съпровод на синбек (запис, който не съдържа никакви вокали) пет нови авторски песни, продуцирани от БНТ.

Песента, с която победителят ще представи страната ни в Осло през май 2010 г., ще бъде избрана от зрителите чрез гласуване с sms-и. Всъщност те ще гласуват за една от пет песни, всички те изпълнени от само един човек или група.

Това, разбира се, няма да премахне съмненията около законната, но морално укорима практика на организирания вот, коментираха експерти.

Въпроси предизвикват и други точки от новия правилник. Например: по какви критерии БНТ ще избере на кого да възложи петте песни? Как са избрани тези 51 специалисти и институции и кои са те?

Как да се тълкува т. 9 от регламента: "Авторите и/или изпълнителите на песните не бива да уронват престижа на Конкурса, както и на Телевизията"?

Все въпроси, на които от БНТ обещаха да отговорят през първите седмици на октомври.

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.