Бърз влак пламна край Стамболийски, екипи гасят пожара



Пожар е избухнал в бързия влак София - Бургас, около гара Стамболийски. На мястото вече има пожарникари. На помощ на огнеборците от Стамболийски са изпратени три пожарни коли от Пловдив.

Пътничка от първия вагон на влака сподели пред бтв, че са усетили мирис на изгоряло и са помислили, че е пламнала електрическата инсталация, както на два пъти стана през миналата година. Единият път във влака София-Кардам, когато изгоряха живи девет души. А вторият път - на десетина-двайсет километра от днешния инцидент по същата линия, когато след запалването на вагони от пътнически влак успешно и без пострадали бяха евакуирани около 300 души.

Според свидетели късмет е било, че се е запалило масло, а не елинстлацията, тъй като огънят при него се разразствал по-трудно.

Пътниците са преместени в по-задните вагони. Влакът е на място, от което трудно може да се измести. Спасителни екипи работят по овладяване на ситуацията.

Според очевидци, пострадали няма от поредния пожар в разкапаните и очевидно - опасни български железници. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.