Капан за алчни и безскрупулни депутати-балъци

ВИДЕО МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ И ТУК.

Депутати на опашка за безплатен джиесем

автор(и):Е.м.и.л.и.я К.а.р.а.а.б.о.в.а,

Депутати на опашка за безплатен джиесем

Депутати от всички парламентарни групи се юрнаха да получават безплатни мобилни телефони от марката "Верту".

Експеримент на Би Ти Ви съвместно със "1.6.8 часа" показал, че въпреки наличието на Закон за конфликт на интереси избраниците от този парламент нямат никакви задръжки да получават суперскъпи "играчки" на аванта.

Във вторник десетки депутати получили покани в пощенските си кутии в Народното събрание да присъстват на презентация на последен модел GSM от луксозната марка. Цената на обикновен модел почва от 5000 лева и може да стигне над 15 000 лева според екстрите.

Смешното в случая е, че поканата била разписана от Клаус Барби, известен още като Касапина от Лион, издирван години наред нацистки военнопрестъпник.

По време на Втората световна война Клаус Барби е работил срещу евреите и борците от Съпротивата във Франция. Той е арестуван на 19 януари 1983 г. в Боливия. След края на войната му е дадено негласно право да се укрие, тъй като за известен период работи за британското разузнаване и за ЦРУ, но впоследствие отново става неудобен.

Най-отдолу в поканата, която депутати от всички групи получили, пишело, че в знак на уважение присъстващите ще получат като подарък мобилен телефон "Верту".

Журналистите от Би Ти Ви и вестник "1.6.8 часа" наели конгресна зала в елитен столичен хотел и зачакали "жертвите". Те не закъснели.

ГЕРБ-ерът Лъчезар Иванов бил сред първите да си получи подаръчето.
Не закъсняла и колежката му Геновева Алексиева, която съвсем наскоро пък бе отстранена от зам.-председателското място в две парламентарни комисии - социалната и здравната. Причината бе - конфликт на интереси.

От БСП "изгърмял" Румен Такоров, поканен вероятно като зам.-председател на комисията по транспорта и телекомуникациите. От ДПС се явили трима, сред които и Митхат Метин и Петя Раева.

Независимите депутати също не останали по-назад. Техни колеги разказаха, че Димитър Чукарски, Марио Тагарински и Венци Върбанов били сред "предпочетените" от Клаус Барби. Като "стари кучета" обаче Тагарински и Върбанов пратили племенника на Тагарински, който е и негов сътрудник в парламента да види какво е положението. Момчето бързо схванало, че има нещо съмнително, което спасило двамата независими депутати от неминуемия резил.

От "Атака" на въдицата се хванал Кирил Гумнеров, а от СДС - Кирчо Димитров. На някои от депутатите дори са звъняли по телефона, за да ги поканят.т.р.у.д

 

Закон или скъп подарък - какво биха избрали българските депутати

С какво се занимават българските депутати в работно време? bTV и вестник “1.6.8 часа” направиха уникален експеримент. Журналисти под прикритие, представящи се за вносители на луксозни мобилни телефони, поканиха на лъскаво парти депутати от всички парламентарни групи. Бяха им обещани скъпи подаръци, каквито, според закона за конфликт на интереси, те не могат да приемат.

Работният ден на българските депутати започва съвсем обичайно. Около 12 часа днес, по време на гласуването на така наречения данък "Колиба", парламентаристи започват тихомълком да напускат залата. Групата не е политическа, защото включва депутати от всички партии.

Съвместен екип на bTV и вестник "1.6.8 часа" организира скъпо парти, покани 38 депутати и им обеща за подаръци суперскъпи мобилни телефони, струващи по над 6000 лева бройката. Скъпите гости бяха приети в луксозен хотел.

На въпрос какво знае за въпросните телефони депутатът Лъчезар Иванов отговаря така: "Че са най-хубавите, ръчна изработка са, изключително надеждни и годни са. Аз съм ползвал такъв телефон. Знам, че като се обадиш в чужбина има и допълнителни екстри”.

На въпрос защо е избрал да не е на заседание, а на въпросното събитие, след като нашите колеги се представят и обясняват, че това е просто един експеримент, Иванов реагира така: „Вие видяхте, че над десет колеги бяхме… Вие използвате името на една компания… Аз съм дошъл на това мероприятие и сега се връщам на работното си място... Вие нарушавате много закони. Първо се запознайте с правилата. Аз се обадих на колеги, за да разбера дали не е номер”.

Ето как протече разговорът с друг депутат - Митхат Метин:

- В момента тече ли заседание на Народното събрание?
- Да!
- А вие защо не сте на работа?
- Кой ви е казал, че не съм в момента?
- В момента на работа ли сте?
- Вижте... Вижте, народният представител, макар да изпълнява определени задължения вътре във… и трябва да присъства и да гласува, той не е служител...
- Какви задължения изпълнявате вие сега в този хотел?
- .... (мълчи и ходи)
- Какви държавнически задължения изпълнихте вие тук?
- Бях поканен от... с колеги... ето можете да видите там колеги... наши има... бях поканен... решихме да се отзовем и се връщаме в парламента. 
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.