Кардинал от Ватикана е мозъкът за атентата над папата

Непредсказуемият Мехмед Али Агджа, който на 13 май 1981 година извърши покушение срещу папа Йоан Павел Втори, днес обвини Ватикана в дирижиране на атентата.
В ексклузивно интервю за Турската държавна телевизия (ТРТ) Агджа съобщи, че тогавашния държавен секретар на Ватикана Агостино Казароли е "мозъкът" на атентата срещу папата.
"Със сигурност правителството на Ватикана стои зад опита за убийство на папата. Това бе решено от кардинал Агостино Казароли, който бе вторият човек във Ватикана," казва Агджа в интервюто. Освен това турчинът каза, че когато през декември 1983 година папа Йоан Павел Втори го посетил в затворническата килия, не го е попитал нищо за вдъхновителите на атентата, тъй като "много добре знаеше, че зад него стои Ватикана".
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.