Смъртно наказание за продажба на кисело вино..

От сутринта млади вина се леят в Стария Пловдив. Всеки мераклия само срещу 3 лева може да дегустира, дегустира, дегустира – стига да му е вкусно. И то без всякаква опасност за производителя. Каквото и да е виното му, най-много да му се намръщят и... нищо повече.
А знаете ли, че във Франция много повече глави са отсечени заради кисело вино, отколкото по време на Френската революция. Щурмът на Бастилията не е нищо в сравнение с гилотината, разправила се с производители на некачествено вино.
Говори се, че от около 16 000 души, убити за три години във Франция, само 10% са благородници. Голям брой от останалите са били екзекутирани заради... продажба на кисело вино. Защото според французите това е смятано за отвратително престъпление срещу националния интерес. При установяването му присъдата е била изпълнявана на секундата. О, времена, о, нрави...
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.