Три мита за Обама

След победата на републиканците в междинните избори е време президентът Обама да предприеме някакви промени, пише Шон Райн, автор в сп. „Форбс".
Има реална опасност той да остане президент с един мандат и да влезе в историята като по-неспособен от Хърбърт Хувър.
Около Обама има три мита, които вече са развенчани:
1. Обама е добър оратор
В сравнение с Джордж Буш-младши - да.
Но истински добри оратори са Чърчил, Рейгън, не и Обама.
Да не правиш граматични грешки като Буш не те прави добър в речите.
„Всеки път, когато гледам негова реч, имам чувството, че гледам восъчна фигура от Музея на Мадам Тюсо," казва Шон Райн."
Кои са трите най-важни неща за един оратор? -Да предава думите си по прост и ясен начин, да успее да предаде емоцията си на слушателите, да има връзка с публиката. Обама, според Шон Райн, не успява в нито едно от трите.
Да вземем за пример плана за здравната реформа. Много хора не го разбират. Президентът трябваше да обясни по-ясно и да накара хората да се интересуват повече. Вижте как Стив Джобс убеди всички, че им трябват скъпи джаджи, а Обама не може да достигне до хората по въпрос, който е много по-важен - здравето им.
2. Обама е компетентен политик
В нашето общество сме готови да приемем, че някой е много компетентен, само защото гостува при Опра и е на кориците на всички списания.
Защо отива на посещение в Индия, вместо в Китай? Всички знаят, че Индия краде работни места от САЩ и че САЩ имат нужда от добри отношения с Китай точно сега. „Дори Буш-младши, знаеше, че трябва да сме приятели с Китай," казва Шон Райн.
3. Обама е срещу бизнеса
Това, че Обама разкритикува бонусите на служителите, не означава, че е социалист.
В капитализмът няма нищо лошо, лошото е че разпределението на парите в нашата страна е по-лошо, отколкото някои в някои държави в Третия свят, казва Райн.
Все още има две години до края на мандата. Да се надяваме, че Обама ще се поучи от грешките си, казва в заключение Райн. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.