400 писма срещу българи пуснала “менте” Калина

Над 400 мейла със сигнали към ОЛАФ е пратила бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева. В тях тя е докладвала за десетки фермери, че има съмнения за нарушения, и се оплаквала от висши държавни представители, че й оказват натиск, в. "24 часа".

Наложили се дори срещи в Брюксел с ОЛАФ за изясняване на някои от сигналите на Илиева.

Стотици проекти са били блокирани. Българската ДАНС пък е била подвеждана да проверява с месеци служители на най-високо ниво по донесенията на бившата аграрна шефка, без обвиненията й да бъдат потвърдени.

В същото време самата Илиева е нарушила правилата, като е позволила плащане на 4,6 млн. лв. субсидия от националния бюджет на проект от САПАРД за тържище за плодове и зеленчуци в Кърджали без съгласието на управителния съвет на фонд "Земеделие".

Вероятно прокуратурата у нас ще се заеме и с този случай, след като вече бе сезирана от Министерството на земеделието за фалшивата диплома на Илиева, казаха високопоставени държавни служители пред "24 часа".

От земеделското министерство преди няколко месеца са поискали официален отговор от Висшия институт по техника и икономика в Берлин, дали дипломата е фалшифицирана, и след като потвърждението дошло в петък, оттам съобщиха, че за съжаление измамата се потвърждава.

Илиева не само не е магистър по икономически отношения и комуникации, както твърди, но и "никога не е завършвала учебното заведение", потвърждава и пред в. "Труд" Гизела Хютингер, шефка на пресслужбата на берлинския висш институт.
Добави в Facebook
Добави в Twitter
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.