Циркът с вота на недоверие свърши

Първият вот на недоверие към кабинета "Борисов" очаквано бе отхвърлен от мнозинството в парламента.
Искането за вота, което бе внесено от БСП и ДПС заради кризата в здравеопазването, бе отхвърлено със 70 гласа „за", 144 гласа „против" и 1 „въздържал се".
"За" гласуваха само депутатите от Коалиция за България и партията на Ахмед Доган.
Точно по време на гласуването обаче независимите депутати, главно от РЗС, вдигнаха лист с надпис: „Оставка на 41-ото Народно събрание".
На гласуването в пленарна зала присъства почти цялото правителство, но без премиера Бойко Борисов.
Целият първи вот срещу кабинета на Борисов, внесен за проблемите в сферата на здравеопазването, се превърна в истински цирк и трибуна за изява на различни, несвързани с темата, мнения.
Като начало народните представители от "Атака" влязоха в пленарна зала с черни тениски с надпис "Атака" казва: Не на Турция в ЕС", протестирайки срещу подкрепата за членство на Турция в Европейския съюз, заявена от премиера по време на посещението на Ердоган у нас.
От БСП пък протестираха срещу факта, че премиерът не присъства на дебата за вота на недоверие, като вдигнаха черно-бели принтирани снимки на Бойко Борисов.
Той от своя страна влезе в края на дебата в парламентарната зала, раздаде автографи на опозицията и си тръгна, обяснявайки, че има работа и не е като тези „безделници".
На другия ден депутати от Коалиция за България поискаха извинение, заявявайки и че не знаят за кого се отнася определението, но със сигурност не е за тях.
utre.bg ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.