КНСБ: Виновникът за всичко е Симеон Дянков

Виновникът за всичко е Симеон Дянков – човекът, който се опитва отново да вземе правата на работниците, да вземе правото на ранно пенсиониране на категорийните работници и миньорите да не могат да се пенсионират, заяви Пламен Димитров, зам.председател на КНСБ от сцената пред НС.
Ако премиерът чува тия гласове, сигурно утре ще имаме подписано съгласие, заяви той. Димитров припомни, че през последните години стажът и възрастта за пенсиониране вече бяха увеличени и извика към парламента – какво повече искате? Напускането на работодателските организации от Тристранния съвет за сътрудничество той коментира само с: "Е, и?" и добави, че вследствие намаляването на осигуровките, работодателите нито са открили нови работни места, нито са увеличили заплатите. Може би и за тях трябва да подготвим един протест пред техните централи. Много ги е страх и това време ще дойде".
Протестът на КНСБ се подкрепя от организации на пенсионерите и полицейските синдикати. Очаква се всеки момент при протестиращите да дойде министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.   
Синдикалистите от КНСБ протестират пред сградата на парламента, след като преминаха в шествие от централата на КНСБ, през МС до НС. Все още няма резултат от внасянето на декларациите в Министерството на здравеопазването и Министерския съвет. Предстои да бъде внесена декларация и в Народното събрание. Декларацията е адресирана до премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, както и до председателите на всички парламентарни групи в 41- то Народно събрание. В документа се подчертава, че през последните 11 години българските работници и служители са понесли огромно увеличение на осигурителния стаж и възраст – стажът за мъжете се увеличи с 12 години, а за жените с 14, възрастта за мъжете - с 3 години, а за жените – с 5.
В същото време три поредни правителства намалиха осигурителната вноска от 32% на 16%. От КНСБ потвърждават подкрепата си за вдигането на осигурителната вноска с 3 процентни пункта, като в същото време заявяват, че няма да допуснат реформата да е само на техен гръб, а и бизнесът трябва да понесе своите отговорности и да сподели тежестта на кризата. Протестът на КНСБ е срещу мълчанието на правителството относно намеренията за увеличаване на стажа за пенсия и на възрастта за категорийните работници, които бяха заложени в изтегления вече законопроект за изменение на кодекса за социално осигуряване. Очаква се в протеста да се включат над 15 хиляди граждани, работещи в минната и металургичната индустрия, в здравеопазването, транспорта, земеделието, държавната администрация, както и служители на МВР, пенсионери и хора с увреждания. От конфедерацията призовават премиера Бойко Борисов да подпише протокол с поетите ангажименти за стабилизиране на осигурителната система. /БГНЕС
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.