Какво време ни очаква през юли?


termometer1Температурите през юли ще бъдат около и над нормата за месеца, като се очакват и краткотрайни валежи с гръмотевици. Най-ниските температури през юли ще бъдат между 11 и 16 градуса, а най-високите - между 33 и 38 градуса, съобщи дежурният синоптик в НИМХ-БАН Гергана Козинарова, цитирана от БТА.
През първите два-три дни на месеца атмосферата над страната ще е неустойчива, на места с валежи и с гръмотевици. Впоследствие ще настъпи стабилизиране и ще се установи предимно слънчево и горещо време. Валежи с гръмотевици и краткотрайно захлаждане се очакват около 8 юли.
През второто десетдневие времето ще е горещо, като се очаква тогава да бъдат достигнати и най-високите температури за месеца. Повишена вероятност за краткотрайни валежи и захлаждане има около 14 юли, като този процес се очаква да засегне главно Западна и Централна България, а в източните райони ще се задържи предимно слънчево.
Около 20 юли се очаква захлаждане и през повечето дни от третото десетдневие времето ще бъде относително по-хладно, с повече облачност и с превалявания. По Черноморието през повечето дни времето ще бъде слънчево. Повече облачност и валежи се очакват в отделни дни от третото десетдневие.
Юлските температури са високи - регистрирани са абсолютните максимуми за нашата страна, които в повечето райони са от 40 до 44 градуса. Затова дните 28, 29 и 30 юли са наречени "горещници", отбелязва Гергана Козинарова.
Продължителността на деня е 15 часа и 16 минути. В края на месеца слънцето ще изгрява в 6 часа и 17 минути, а ще залязва в 20 часа и 49 минути.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.